Napelemes rendszer az Ön otthonába

A napelemes rendszerekkel egy olyan energiaforrásba fektethet, melynek hosszú évtizedekig garantált a teljesítménye, nagyban növeli az ingatlan piaci értékét, folyamatosan hozza vissza az árát, és használatával hozzájárul a klímavédelemhez is.

Napelemes otthon szeretne? Állunk rendelkezésre!

Lépésről-lépésre, egy kis méretű – egy átlagos háztartás kiszolgálására képes –, 2 KWp-es rendszer kiépítésén keresztül bemutatjuk, hogyan állítjuk szolgálatába az egyik legolcsóbb megújuló energiaforrást.
Bicske napelemekk

Ajándék biztonsági kamera minden új ügyelünknek!

Mert a tiszta energiához biztonság is jár.
termelsi elrejelzs.JPG

3D látványterv és pontos kalkuláció minőségért

A napelemes rendszerek kivitelezését tervezési és az engedélyeztetési időszak előzi meg: a helyszínről mindenekelőtt fotók vagy tervek alapján egy háromdimenzós tervet készítünk, amelyen feltüntetjük a napelem panelek elhelyezkedését is. Így már jó előre pontos képet kaphat arról, hogyan fog festeni leendő napelemes rendszere - a látványtervnek azonban ennél fontosabb, funkcionális szerepe is van.

A napelem panelek elhelyezésénél döntő szempont az adott épület tájolása. Amennyiben a háztetőn megfelelő tájolással el lehet helyezni a napelemeket, kalkulátorral kiszámoljuk az éves várható elektromos energiatermelés mértékét. Előfordulhat, hogy az optimálistól eltér a tájolás, ami jelentősen befolyásolja a kapott értékeket. Mindez hatással van a rendszer egészére: ennek függvényében kell kiválasztani a használható inverter típusát és méretét is.

Lássuk, hogyan néz ki a napelemes rendszer által biztosított energiatermelés kiszámítása a példaként használt kisméretű rendszer esetében!
Hónapról hónapra lebontjuk, hogy körülmények – közte a napsugárzás várható mennyiségének, a napsugarak beesési szögének, vagy a hőmérséklet változásainak – függvényében a telepített rendszer mennyi energiát fog termelni.

Dokumentáció és engedélyeztetés

A szakszerű kivitelezéshez nemcsak elengedhetetlen, de előfeltétel is a fenti számítások elvégzése. Az elkészített kalkuláció elválaszthatatlan része az ügyfelünknek adott ajánlatnak.

Ezt követi a bürokrácia rögös útja, ezt a terhet azonban levesszük az Ön válláról: a tervek és a számítások birtokában az engedélyzetetéshez szükséges dokumentációkat elkészítjük és benyújtjuk az áramszolgáltatók felé.

Ugyan a válaszadás határideje a hivatal felől elméletileg 15 nap, ám érdemes tisztában lenni vele, hogy a gyakorlatban akár 4-5 hónap is eltelhet a reagálásig. Az áramszolgáltatók nem kapkodnak, hiszen nincs szankciója a késedelemnek.

Az engedély után azonban felgyorsulnak az események: magának a bemutatott 2 KWp-s rendszernek a komplett telepítése – beleértve az inverter teszteket is – mindössze 4 órát vett igénybe!
Bicske napelemekk
Bicske napelemekk

Gyors telepítés, generációkat kiszolgáló hatékonyság

A telepítés első lépése a paneleket tartó sínek pontos kijelölése, majd a síneknek a tetőkampókkal a szarufákhoz való rögzítése.

Az általunk használt sínek, valamint a rögzítések egyaránt időjárásálló, rozsdamentes anyagokból állnak. A kampó és a csavarok rozsdamentes A2 inox acélból készülnek, a sín pedig 40 x 40x 6100 mm-es, extra erős alumínium.

Fontos tudni, hogy az alumínium síneket az alátámasztási pontok jellemzik: míg az erős sínt 2,4 - 2,6 méterenként kell csak alátámasztani, a „light, ultralight” jelzésű, alacsony anyagtartalmú síneket 80-90 cm-enként.

Ezek a könnyű sínek sűrű rögzítések hiányában bizony elhajlanak a panelek alatt, s ezzel kockázatossá válik a rendszer. A munka tempóját gyorsítja, hogy a sínezés közben az inverter elhelyezése és a kábelezés már párhuzamosan zajlik.

Korszerű, környezetbarát energiaellátás napelemmel

És az eredmény? Egy magas minőségű, kiszámíthatóan megtérülő, generációkat kiszolgáló, a háztartás villanyszámláját, s nem utolsó sorban ökológiai lábnyomát nagyban csökkentő, biztonságos elektromos energia forrás!  Bár példánkban egy családi ház napalemes rendszerének kiépítése szerepelt, a megoldás nemcsak a modern otthonok környezetbarát energiaellátását biztosíthatja: alkalmazható irodaépületeken, bevásárlóközpontokon, csarnokokon, és egyéb célú építményeken is.

A beépítés folyamatáról számos referenciavideót forgattunk. Ha van tíz perce a technikai részletekre, tekintse meg az alábbi videót is!