Tőkepiaci vízió

Az ASTRASUN Solar Nyrt., illetve annak jogelődjei az alapításuk óta eltelt csaknem 25 év alatt rendkívül erős fundamentumokat fektettek le, amelyek azóta is meghatározzák a társaság működését.
Az ambiciózus és szisztematikus építkezés eredményeként a társaság stabilan működő és folyamatos, tervezhető árbevételt termelő naperőművi portfóliót üzemeltet, amely lehetővé teszi a további növekedést.

A vállalat célja, hogy az energiapiaci átalakulások mentén, a megújuló energiaforrások megfelelő hasznosítása mellett tovább növelje portfólióját, valamint, hogy földrajzi és technológiai értelemben is diverzifikálja tevékenységét, ezáltal válva meghatározó piaci szereplővé az európai uniós országokban.

Az ASTRASUN Solar előremutató működésének és hosszú távon is fenntartható fejlődésének következő lépéseként tekint a tőzsdei bevezetésre, egyúttal pedig a befektetői körének szélesítésére. Az ASTRASUN a magyar tőkepiac meghatározó „zöldrészvénye” kíván lenni és határozott célja, hogy ESG-befektetésként pozicionálja az ASTRASUN-részvényt a hazai és a nemzetközi tőkepiaci színtéren, megteremtve ezzel a lehetőségét, hogy a hosszú távon gondolkodó, valamint a zöld-befektetések iránt érdeklődők tulajdonosokká válhassanak a társaságban.

A társaság elsőként a BÉT középvállalati platformjára, a BÉT Xtendre vezeti be részvényeit, ugyanakkor a későbbiekben a Budapesti Értéktőzsde Standard, valamint a Prémium kategóriájába való feljebb lépés is a társaság tervei között szerepel. Az ASTRASUN nemzetközi tevékenységének folyamatos szélesedésével párhuzamosan pedig, adott esetben további régiós tőkepiacokon is meg kíván jelenni.