Vállalatunk megtartotta az első, éves rendes közgyűlését

Vállalatunk megtartotta az első, éves rendes közgyűlését

Vállalatunk megtartotta az első, éves rendes közgyűlését

Május 25-én a társaságunk megtartotta az első, éves rendes közgyűlését, amely során a részvényeseink elfogadták a vállalatunk 2022-re vonatkozó pénzügyi beszámolóit, valamint az új igazgatósági, felügyelő- és auditbizottsági tagjaink mellett a sajátrészvény-vásárláshoz kapcsolódó felhatalmazást is megszavazták. Emellett a közgyűlésünk elfogadta az Igazgatóság azon javaslatát, miszerint a tervezett növekedés érdekében a 2022-es évet követően ne kerüljön sor az osztalékfizetésre, helyette az adózott eredmény egésze kerüljön az eredménytartalékba.

A társaságunk május 25-én megtartotta az első, éves rendes közgyűlését, magas, csaknem 96 százalékos részvételi aránnyal. A közgyűlés jóváhagyta a társaságunk 2022. üzleti évre vonatkozó egyedi és konszolidált éves beszámolóját, emellett bemutattuk a proforma jelentésünket is, amelyben a tavalyi év során apportált leányvállalataink egész éves működésének eredményét jelenítettük meg. Ennek alapján a konszolidált árbevételünk meghaladta volna az 1,4 milliárd forintot, 940 millió forint (az árbevételünk 66%-a) feletti EBITDA és több mint 143 millió forintos adózott eredmény mellett.

A közgyűlés az osztalékfizetés kérdéséről is határozott. Eszerint a növekedési célokkal összhangban a társaságunk a teljes adózott eredményét az eredménytartalékba helyezi, hogy azt a megkezdett koncepciózus építkezéshez és növekedéshez szükséges beruházások támogatására fordítsuk.

A közgyűlés továbbá határozott az új igazgatósági, felügyelő-, valamint auditbizottsági tagjaink megválasztásáról is. Ennek értelmében a társaságunk korábbi felügyelőbizottsági tagja, Kóbor György, aki 2018-tól 2021 októberéig az MVM Energetika Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját töltötte be, a vállalatunk Igazgatóságának tagjaként folytatja munkáját. A közgyűlés meghosszabbította Wessely Vilmos, az Audit Network Hungary Kft. ügyvezető-igazgatójának a felügyelő- és auditbizottságban betöltött tisztségét, továbbá új felügyelő- és auditbizottsági tagunknak nevezte ki Jung Zsuzsannát, a SANOFI Disztribúciós és Logisztikai Központ Disztribúciós Platformjának igazgatóját, valamint Haás Lászlót, a Capital and Credit Partners alapító-vezérigazgatóját.

A vállalatunk kifejezett célja, hogy a földrajzi és technológiai diverzifikációt mélyítve meghatározó megújulókapacitást építsünk ki és tulajdonoljunk nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unió számos országában is, továbbá, hogy magas részvényesi értékteremtés mellett a Budapesti Értéktőzsde egyik meghatározó zöld részvénye legyünk. Ezen célkitűzéseink és törekvéseink eléréséhez a társaságunk 2022-es évi pénzügyi eredménye, valamint proforma jelentése is biztos alapot jelent.

„A társaságunk talán az eddigi egyik legmeghatározóbb és legfontosabb évét zárta 2022-ben, hiszen a tavalyi év során léptünk be a Budapesti Értéktőzsde középvállalatokra specializált piacára, az Xtend-re. A tőzsdei jelenlétünknek pedig fontos pontja az, hogy megtarthattuk az ASTRASUN Solar Nyrt. első, éves rendes közgyűlését, ahol számot adhattunk a befektetőink, részvényeseink számára az elmúlt egy évről és az ez idő alatt elért eredményekről, illetve arról is, hogy milyen terveket, hosszú távú célokat fogalmaztunk meg a jövőre nézve. A 2023-as évvel kapcsolatban pozitívak a várakozásaink, és határozottan az a célunk, hogy a tevékenységünk során minél szélesebb skálán tudjuk kiaknázni a megújulóenergia-piac nyújtotta lehetőségeket” – mondta dr. Keresztes Attila, a vállalatunk elnök-vezérigazgatója.