Új egyetemi kar alapult az Astrasun Solar Nyrt közreműködésével az Óbudai Egyetemen

Új egyetemi kar alapult az Astrasun Solar Nyrt közreműködésével az Óbudai Egyetemen

2023. szeptember 26-án az Astrasun Solar Nyrt. és az Óbudai Egyetem között együttműködés jött létre. Az egyetem rektora, dr. Kovács Levente professzor és az Astrasun képviselője, dr. Keresztes Attila írták alá a fő megállapodást. Az együttműködés keretében létrejön az új, megújuló energiákra specializálódott Kihelyezett Tanszék (teljes nevén “SOLAR Solutions, minden, ami napenergia Kihelyezett Tanszék”, amelynek célja értékes oktatás nyújtása a megújuló energetikai rendszerek tervezéséhez, kutatás fejlesztéséhez. A tanszék a fenntarthatóság terén, és a jövő generációi egészségének és jólétének védelme is hasznos tudást kíván átadi.. Az avatáson jelen volt Dr. Keresztes Attila az Astrasun Solar Nyrt-től, valamint dr. Molnár György professzor, Dr. Felde Imre, Dr. Tibor Habil Wührl és dr. Tamás Sándor, valamin dr. Kádár Péter intézetigazgató az Óbudai Egyetem képviseletében.

Az Astrasun Solar Nyrt. egy jól megalapozott és technikailag innovatív megújuló energetikai vállalkozás. Napelemes erőműveket fejlesztenek Magyarországon és az EU több országában is. A társaság ezért egyedülálló módon közvetlenül rálát az eltérő piacokon alkalmazott legújabb műszaki megoldásokhoz. Az így szerzett tapasztalat tudástranszfere történik meg az új tanszéken. Az Astrasun nagy érdeklődést mutat a megújuló energia piac kutatása, fejlesztése és innovációja iránt. Az együttműködés ösztönözheti a megújuló energiapiac számára szükséges új tehetségek beáramlását.

A tanszéken átadott tudás hozzásegíti a tanulókat, hogy a nemzetközi élmezőnybe kerüljenek. Magyarország részére különösen fontos, hogy tudásbázisú gazdasággá váljon, amit a megújuló energetikai tanszék létrehozása elősegíthet. 

Az Óbudai Egyetem új karának küldetése az új generáció inspirálása a megújuló energia területén való karrier megvalósítására. “Bízunk benne, hogy a jövő újabb magyar Nobel díjasai is hasznos tudást kaphatnak a tanszéken”. Az Astrasun nem csak fiatal elmék megtalálására törekszik az oktatásban, hanem arra is ösztönzi az új generációt, hogy saját ötleteket dolgozzanak ki. A terv egy hosszan tartó és virágzó együttműködés a jövő tehetségeinek részvételével.

Az Óbudai Egyetem a hallgatókat arra ösztönzi, hogy részt vegyenek az Astrasun kutatási és fejlesztési tevékenységeiben, tudományos tanulmányaikat a valódi életben hasznosítható gyakorlati alkalmazásokkal egybefűzve. Ahogy halad előre a partnerség, az Astrasun reméli, hogy lehetőséget tud biztosítani a hallgatóknak a nyári oktatási programokban való részvételre a vállalattal, amely összefogással további ipari fejlesztéseket és kutatásokat inspirálhatnak.

Ez nagyon izgalmas időszak mind az Astrasun Solar, mind az Óbudai Egyetem számára, és a partnerség motiváló lesz az új generáció számára, akik szenvedélyesen érdeklődnek a megújuló energia iránt. A partnerség végső célja az elméleti gondolkodás és a valós világban előforduló alkalmazások közötti minél szorosabb kapcsolat elérése, amely elősegíti az innovációt és a fejlődést.

A cikk eredetileg a Profitline oldalon jelent meg, változtatás nélkül közöltük.
https://profitline.hu/uj-egyetemi-kar-alapult-az-astrasun-solar-nyrt-kozremukodesevel-az-obudai-egyetemen-454292